Kabuli Kid

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ “KABULI KID” ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΦΙΛΙΠ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010, ΩΡΕΣ: 18:30, 20:30, 22:30, (οδός Θάσου 11 , τηλ: 210-8612476 περιοχή Πλατεία Αμερικής)

Σκοπός της προβολής είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την οικογένεια του νεαρού Αφγανού Χαμιντουλάν Ναζαφί που σκοτώθηκε απο την έκρηξη βόμβας στα Πατήσια την 28 Μαρτίου 2010, και της αδερφούλας του.

Η είσοδος θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ ωστόσο θα υπάρχει ένα κουτί που ο καθένας θα μπορεί να συνεισφέρει ό,τι μπορεί. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα δοθεί εξ ολοκλήρου στην μητέρα του θύματος, κυρία Ζάχρα Ναζαφί.

Η άτυπη ομάδα πρωτοβουλίας απο το facebook:

Ρίτσα Μασούρα (αρχική ιδέα)
Γιώργος Καραχάλιος (επικοινωνιακά fb)
Αρετή Καλεσάκη (επαφή με ιδιοκτήτη Σινε ΦΙΛΙΠ)
Πέγκυ Καρατζοπούλου-Βάβαλη (ιδέα προβολής ταινίας)
Στράτος Σαφιολέας (ιδέα για άνοιγμα λογαριασμού )
Δημήτρης Σπύρου (προσέφερε τον κινηματογράφο)
Και πολλοί φίλοι που προστέθηκαν μετά.

Λίγα λόγια για την ταινία
KABULI KID – ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ ΚΑΜΠΟΥΛ

Πώς τα βγάζεις πέρα όταν βρίσκεσαι μόνος σ’ ένα ταξί στους δρόμους της Καμπούλ, και είσαι μόλις 6 μηνών άνθρωπος?

Σκηνοθεσία: Barmak Akram
Σενάριο: Barmak Akram & Jean Claude Carriere
Ηθοποιοί: Hadji Gul, Valery Shatz, Helena Alam
Μουσική: Barmak Akram
Διάρκεια: 97’
Υπόθεση
Καμπούλ σήμερα. Η πόλη πασχίζει να συνέλθει μετά από 25 χρόνια πολέμου. Στο ταξί του Κάλεντ μπαίνει μια γυναίκα με το μωρό της. Το πρόσωπό της είναι κρυμμένο πίσω από τη μπούργκα. Παζαρεύουν την τιμή, τα βρίσκουν, φτάνουν στον προορισμό της, πληρώνει, φεύγει. Ο επόμενος πελάτης, βρίσκει στο πίσω κάθισμα το μωρό, παρατημένο. Παρατάει ο Κάλεντ το ταξί και τρέχει να την προλάβει, με το μωρό στα χέρια. Εκείνη έχει χαθεί ανάμεσα στο πλήθος και στις μπουργκοφόρες συμπατριώτισσές της. Μένει σύξυλος μ’ ένα αρσενικό μωράκι έξι μηνών. Ρωτά φίλους και γνωστούς τι πρέπει να κάνει. Πηγαίνει πίσω στο σημείο απ’ όπου την παρέλαβε. Μάταια. Πηγαίνει στην Αστυνομία, σε Ιδρύματα, στα τηλεοπτικά κανάλια. Μάταια. Η μάνα είναι εξαφανισμένη, κι αυτός, ένας μεροκαματιάρης ταξιτζής με γυναίκα και τρεις κόρες, νιώθει υπεύθυνος για αυτό το εξάμηνο αγοράκι.

Μια χαοτική, αστεία, περιπλάνηση σε μια πόλη που προσπαθεί να επιβιώσει, να συνεχίσει να ζει. Αιχμηρή, πλούσια σε δράση και συναισθήματα, η ανατρεπτική κωμωδία του Μπάρμακ Ακράμ, είναι ένα μοναδικό στο είδος του πορτραίτο της συναισθηματικής αφύπνισης ενός άντρα σε μια πόλη η οποία επιστρέφει στους τρελούς ρυθμούς της ζωής μετά από 25 χρόνια βίαιων συγκρούσεων.

ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
18.30, 20.30 & 22.30
Τηλ Σινε Φιλιπ: 210-8612476
Οδός Θάσου 11, περιοχή Πλατεία Αμερικής

Η ταινία και ο κινηματογράφος προσφέρονται, αντίστοιχα, από τις εταιρείες ΠΕΓΚΥ ΚΑΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ- P.C.V. A.E. και ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ (Δ.Σπύρου)

*Το post είναι copy-paste από το Μικρό Ανάλογο -έγραψα κι έσβησα πολλά, δεν ξέρω πια τι (κι αν χρειάζεται, τελικά) να πω κάτι παραπάνω. Προτίμησα να υπάρχουν κι εδώ όλες οι λεπτομέρειες, για όσους δεν έχουν λογαριασμό στο Fb.

*Ξέρω πως έχω καιρό να γράψω -δεν καλωσόρισα τον Απρίλη μου, δεν ευχήθηκα για την Ανάσταση, δεν έχω γράψει καιρό. Μα… πού θα πάει, θα ξαναβρεθεί -ο χρόνος, το κέφι, η διάθεση…

Καλημέρα 🙂

*να τα πούμε την Παρασκευή, ναι;

11 thoughts on “Kabuli Kid

 1. Μια πολύ ωραία αλτρουιστική και φιλάνθρωπη σκέψη…
  Εύχομαι όλα να πάνε καλά…
  Χριστός Ανέστη, νατασσΆκι, χρόνια σου πολλά!

 2. Τα μπράβο στη Ρίτσα μας, που είχε την ιδέα, και στην ομάδα που πρόσφερε και προσφέρει

  Όσοι μπορούμε, όσοι είμαστε κοντά, ας κάνουμε ένα πέρασμα κι ας βοηθήσουμε, όπως μπορεί ο καθένας
  είναι θαρρώ το λιγότερο που μπορεί να γίνει

  μαμαΡίτσα, φυσικά θα φέρω και τον Άκη!

 3. Mακάρι να μπορούσα να ερχόμουν και να σας έβλεπα από κοντά και ειδικά τη Ρίτσα.
  Αν θέλετε κοινοποιήστε τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, για όσους δεν θα είναι παρόντες, σε fb, blogs και όπου μπορείτε…
  (Κάτι έχεις Νατάσσα τελευταία, ότι κι αν είναι καλή δύναμη εύχομαι! )

 4. Μπράβο και στο Νατασάκι και στη Ρίτσα μας 🙂 Αξι’επαινη κίνηση !
  Λυπάμαι που απόψε δεν μπορώ να βρεθώ μαζί σας ΄(

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.