Δεν έχω ιδέα……..

Δεν ξέρω, αυτές τις μέρες έχω μπερδευτεί. Είχα ετοιμάσει ένα κείμενο να ανεβάσω το Σάββατο, αλλά από τη μια έφυγε η Αμαλία, μια γυναίκα που θαύμασα από την πρώτη στιγμή που είδα το blog της- δεν νομίζω πως πολλοί θα είχαμε το κουράγιο να γράψουμε αυτά και έτσι όπως το έκανε εκείνη…….. Από την άλλη, γυρίζουμε από μίνι διακοπές και ανακαλύπτω ότι παραλίγο να χάσω ένα φίλο – από μια εκδρομή για διασκέδαση – από λάθος, από κουταμάρα, από τι;;; Ευτυχώς είναι καλά – δυστυχώς κάποιοι άλλοι δεν σώθηκαν……..θα μπορούσαμε να είμαστε στη θέση τους – εγώ, εσύ, καθένας από εμάς που ζει σε αυτή την περίεργη πόλη, που μισούμε να την αγαπάμε & αγαπάμε να τη μισούμε….. Που στην πρώτη ευκαιρία αργίας φεύγουμε μακριά, παίρνουμε τα βουνά, τα φαράγγια, τα ποτάμια και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εκτονώσουμε την καταπιεσμένη μας ενέργεια, κι εμείς και τα παιδιά μας……….τα παιδιά μας, που τα έχουμε κλεισμένα σε τέσσερις τοίχους, και μόλις βγουν έξω αφηνιάζουν………………….και μεγαλώνουν και απαιτούμε από αυτά πειθαρχία, και καλούς βαθμούς, και καλή διαγωγή, και, και ,και…..και φτάνουμε κάθε χρόνο να έχουμε αυτοκτονίες εφήβων, γιατί δεν πέρασαν στις @#$%$#^πανελλαδικές!….

Δεν ξέρω ακόμα γιατί άνοιξα αυτό το blog. Για να δω αν είναι κι άλλοι σαν εμένα; Για να μπορώ να κουβεντιάσω θέματα που δεν είναι «εύκολα» και που δεν τα θίγεις στην παρέα σου, γιατί φοβάσαι που θα σε βγάλει η κουβέντα;

Ξέρω πάντως γιατί ήθελε ο γιος μου να το ανοίξω: για να βάζω τις ζωγραφιές του και να τις σχολιάζει με το θείο του! 😉

9 thoughts on “Δεν έχω ιδέα……..

 1. και τα δύο…
  κοινή καταγωγή, από την πλευρά της μητέρας, και λατρεία στον Γιάννη Χαρούλη…
  μ’αρέσει ιδιαίτερα…

 2. καλως ηρθες…
  νομιζω οτι ξερεις γιατι το ανοιξες…
  δεν ξερω… ετσι λεω…
  αλλα για ενα να εισαι σιγουρη…
  στην πορεια αυτο θα αλλαξει…
  θα περασει απο σαραντα κυματα…
  οπως καθετι ανθρωπινο…

  😉

 3. @ γιώργο : Άρα καλά το κατάλαβα ότι έχουμε κοινά….Θα τα λέμε!
  @ Βασιλική : Ευχαριστώ πολύ για τα όμορφα λόγια. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφεις.Είναι λίγος καιρός που γνώρισα το χώρο, και ακόμα ψάχνω……Θα δείξει!

 4. καλώς το άνοιξες! με το κείμενο σου, ιδιαίτερα με το κομμάτι που αφορά τα παιδιά πως θα μπορούσε να διαφωνήσει κανείς?

  και μόνο οι ζωγραφιές του γιού σου είναι ένας πολύ καλός λόγος να ανοίξεις μπλογκ 🙂

 5. @ witch of daffodils :Ευχαριστώ πολύ. Δεν ξέρω γιατί σε κράταγε στα spam, πάντως το διόρθωσα.Που θα πάει, θα μάθω!…….

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.